Kunstnere 2016

Sverre Koren Bjertnæs

Født i Trondheim i 1976 og utdannet ved kunstakademiet i Oslo og i AKI akademiet i Enschede i Holland. Han har også vært elev av Odd Nerdrum og i en alder av 39 år er han en svært etterspurt kunstner. Han fikk Håkon Blekens stiftelses første stipend og de har senere samarbeidet om kunstprosjekter. Bjertnes mottok i 2005 Andres Jahres pris for yngre kunstnere og i 2008 fikk han Håkon Bleken Stiftelsens pris. For Kunst i Bergstaden lager han et spesialbestilt litografi i anledning utstillingen som i et begrenset opplag er lagt ut for salg. Sverre vil sette sitt preg på utstillingen og har meldt sin tilstedeværelse.

Henry Solli (1909-2011)

Er en av de kjæreste Røroskunstnerne. Sammen Med Ela Monsen, hans kunstnerkone, satte de preg på galeri Thomasgården og utviklingen av kunst- og håndverksmiljøet på Røros sammen med keramikeren Torgeir Henriksen. Dette ble et yndet sted for unge kunstnere, som her ble godt mottatt, og fikk et kunstnerisk tilholdssted - inspirasjon og kunnskapspåfyll. Henry var en mester på mange måter. Han mestret ulike kunstformer. Kunst i Bergstaden presenterer fortrinnsvis treskjæreren Henry Solli.

Kristina Cepkenovic Karlsen

Født i Jugoslavia i 1976 er en ung kunstner med et helt spesielt uttrykk. Hun har gjort seg bemerket med temaet «Brain and Memory» og deltatt i en rekke internasjonale gruppeutstillinger i tillegg til et imponerende antall separatutstillinger de siste seks årene. Neuro heter hennes satsning mot unge barn som er svært godt mottatt, og som barn i Røros nå kan få ta del i. Kristina kommer til Røros med kunst om hjernen og hukommelsen. Kristina er inspirert av Edvard og May-Britt Moser og deres arbeider med hjerneforskning.

Arthur Meyer (1907-1984)

Utøvde sin kunst for det meste i Trondheim med særegne bybilder, portretter og akter. Han er også knyttet til Røros med sine fargerike malerier av den gamle gruvebyen. Meyer var ofte på Røros i årene rundt 1950, og bildene som finnes med Rørosmotiver viser den gamle bebyggelsen, og mange av de fremstår i dag som dokumentasjon på hvordan byen så ut på den tiden. Vi presenterer Meyer med malerier med gjenkjennende partier fra Røros samt noen spesielle Trondheimsmotiver.

Kunstnere 2015

Ønsker du å lese om kunstnere fra 2015?

Les mer

Kunstnere 2014

Ønsker du å lese om kunstnere fra 2014?

Les mer

Kunstnere 2013

Ønsker du å lese om kunstnere fra 2013?

Les mer

Kunstnere 2012

Ønsker du å lese om kunstnere fra 2012?

Les mer