Kunstnere 2015

Ønsker du å lese om kunstnere fra 2015?

Kjell Erik Killi Olsen

Årets nasjonale kunstner, Kjell Erik Killi Olsen (1952) er kalt kunstens popstjerne, og er nesten et større navn i Europa enn her hjemme, selv om han regnes for en av landets fremste kunstnere. Vi presenterer et bredt utvalg av hans kunst, og har en del helt spesielle grafiske arbeider for salg.

Bjarne Reidar

Bjarne Reidar (1897 - 1974) er representanten for trønderkunsten, men samtidig også opprinnelig rørosing. Reidar ble aldri blant de mest populære i sin samtid, og som om det ikke var nok brant en stor del av hans livsverk opp. Det er med glede og entusiasme at vi kan presentere noen av hans beste arbeider som er tilgjengelig.

Erling Jensvold

Erling Jensvold (1917 - 1994) er nok en rørosing med kunsteriske anlegg. Jensvold viet sine kunsteriske evner til treskjæringen, og til tross for at han levde mye av livet i Trondheim ble Røros et yndet motiv. Et stort antall arbeider vises i samarbeid med datteren Grete og sønnen Morten.

Andreas Widerøe Hagen

Andreas Widerøe Hagen (1989) er årets unge talent, tatt under vingene av Kjell Erik Killi Olsen. Widerøe Hagen har en eksepsjonell og unik stil, som allerede i svært ung alder har gitt ham masse oppmerksomhet. Han har stilt ut sammen med en rekke etablerte kunstnere og besøker Røros med mange av sine spennende motiver.